Veelgestelde vragen

De bestemming

Nee, u hoeft zich geen zorgen te maken over uw veiligheid. Op de bestemming is het heel veilig voor toeristen. Door onze ervaring en contacten staan wij continu in verbinding met ons Agentschap die ons op de hoogte houdt van de veiligheidssituatie. Dus mocht een bepaalde plek tijdens onze rondreis door Israël niet veilig genoeg zijn, dan zorgen wij voor een alternatief. De veiligheid van onze reizigers stellen wij altijd voorop.

In principe is het kraanwater drinkbaar in Israël. Het is dus geen probleem als u hiervan drinkt, maar omdat het toch anders is dan in Nederland, adviseren wij u in Israël mineraalwater te kopen en dit als drinkwater te gebruiken.

Het voltage in het Midden Oosten is 220 volt. Het is raadzaam een verloopstekker mee te nemen. Maar meestal past uw  Europese stekker prima in het Israëlisch stopcontact.

Israël is een modern en ontwikkeld land, waar het hygiëne- en gezondheidsniveau vergelijkbaar is met die van westerse landen. Voor een bezoek aan Israël zijn inentingen daarom niet vereist.

Een groot deel van Israël heeft een zonnig mediterraan klimaat. De zomers zijn heet en de winters zijn zacht en tamelijk nat. In de tussenseizoenen is de temperatuur aangenaam. In het noorden en in de streek rond Jeruzalem zijn de winters soms koud. Er kan zelfs sneeuw vallen. De Negev en de badplaats Eilat hebben een woestijnklimaat. Er is bijna altijd zon en er valt zelden regen. In de winter ligt de aangename temperatuur rond de 25 graden en in de zomer liggen de temperaturen ruim boven de 40 graden.

De meest gesproken talen zijn: Ivriet, Arabisch (beide officieel), Russisch, Jiddisch en Engels. U kunt overal goed met Engels uit de voeten. Bovendien zijn bijna alle opschriften (onder meer verkeersborden) in Ivriet én in het Engels.

De munteenheid in de Staat Israël is de shekel (NIS). Met deze munt kunt u betalen in het hele land. Het is verstandig om bij uw aankomst op het vliegveld direct te pinnen.  Let op: uw pas is meestal niet geactiveerd voor het continent Azië. Activeer daarom voor uw reis via internetbankieren uw bankpas voor de regio. Ook kunt u op heel veel plaatsen met een creditcard betalen.

 

In Israël is het een uur later dan in Nederland. Vergeet daarom niet bij aankomst uw horloge een uur vooruit te zetten.

U heeft met een Nederlands paspoort geen visum nodig.

Onze reizen

Ook als u alleen reist, is het geen probleem om met onze groepsreizen mee te gaan. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u al dan niet een kamer wilt delen. Wij zullen ons uiterste best doen om u in te delen bij iemand van hetzelfde geslacht. Mocht dat niet lukken dan nemen wij contact met u op en is er een toeslag voor een 1 persoonskamer van toepassing. Deze toeslag vindt u bij elke reisbeschrijving.

Onze reizen zijn in principe voor iedereen toegankelijk. Toch hebben wij ook speciaal voor gezinnen hele leuke groepsreizen! In deze reizen ligt het accent wat meer op ontspanning.

Het doel van onze reizen is om een verbinding te leggen met het Land en Volk van Israël. Wij brengen in contact met locals, zowel Joden als Arabieren. Ook bezoeken wij bijzondere locaties die andere reisorganisaties niet bezoeken. Kortom wat ons bijzonder maakt is dat wij u kennis laten maken met het echte leven in Israël, door middel van een goede Bijbelse verdieping. Lees hier meer over onze missie.

Jazeker! Of u nu graag met uw kerkelijke gemeente, koor, vrienden of als gezin op reis wilt naar Israël, wij regelen het voor u! Samen met u stellen wij de reis van uw dromen samen

Uw boeking

Nee, uw kinderen hebben een eigen reisdocument nodig. Een bijschrijving in het paspoort van een ouder is sinds 2012 niet meer geldig. Let op: alle bezoekers aan Israël dienen in het bezit te zijn van een paspoort dat minstens zes maanden geldig is vanaf de datum van binnenkomst in het land.

Dat is zeker mogelijk! Misschien wilt u nog een aantal dagen in Jeruzalem verblijven of heeft u juist zin om nog een paar dagen aan het strand te liggen. Dat is geen enkel probleem! Wij regelen het voor u.

Wij vinden het belangrijk dat u geen financieel risico loopt als u een reis bij ons boekt. Om die reden zijn wij aangesloten bij de stichting GGTO (onder lidnummer 1271). De letters staan voor Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. De stichting GGTO garandeert dat u het reeds betaalde deel van uw reissom krijgt geretourneerd als de reisorganisatie wegens financieel onvermogen zijn verplichtingen niet na kan komen. Klik op deze link voor de website van GGTO.

Corona updates

Nee, dat is niet mogelijk. U hebt wel de mogelijkheid om uw reis te verzetten of uw geld terug te krijgen.