Wat is jouw band met Israël?

Verschillende keren ben ik in Israël geweest en altijd maakte het indruk op me om op dezelfde plaatsen te lopen waar de Heere Jezus was. Hij wás op de olijfberg, hij líep over het meer van Galilea, Hij sprák daar de zaligsprekingen uit en genas allen dit tot Hem kwamen. Maar het is meer dat dit. Israël is het volk van God. Toen ik dit besefte voelde ik me ‘tweederangs’. Ik als toegebrachte heiden kreeg op dat moment het Joodse volk innig lief. Er gaat nog veel gebeuren in de wereld. We moeten letten op Israël om Gods hand te zien in de geschiedenis.

 

Wat vind je leuk aan het zijn van reisleider

Mensen die op reis gaan naar Israël, zijn een andere doelgroep dan mensen die naar bijvoorbeeld Kreta reizen. Er is een bepaalde verwachting en emotie wat betreft het land Israël. Graag wil ik de reizigers meenemen in het verhaal van de God van Israël en ze een onvergetelijke herinnering bieden van hun reis naar het beloofde land.

 

Wat maakt de reizen van Israël Idoed bijzonder?

Idoed gaat net dat stapje verder en duikt de geschiedenis in. Niet een snelle trip langs alleen maar de high-lights, klik-foto-en-verder-, maar Idoed probeert altijd het hart te raken door verdieping aan te bieden.

 

Wat wil je de reizigers vooral meegeven?

Ga met de Bijbel in de hand op reis, ontmoet daar de God van Israël door de geschiedenis heen. Het zal je geloofsleven opbouwen en versterkten. Wat zou het mooi zijn als je vol verlangen mag gaan en in verwondering terug reist.

 

Reisleidster: Monica Nieuwenhuijse