Reiservaring Israël Idoed Reizen

Zesdaagse reis

Maandagmorgen heel vroeg verzamelen op Schiphol, het begin van de reis.
We hadden een goede rechtstreekse vlucht wat erg fijn was.
‘s Middags zijn we geland in Tel Aviv en hebben we heerlijk op de boulevard een maaltijd genuttigd. En nog een mooie wandeling gemaakt.

Dinsdag zijn we na een heerlijk ontbijt naar Joppe gegaan, waar ook Jona zich verscheepte om naar Tarsis te gaan. Daarna bracht de chauffeur ons en onze gids naar Caesarea waar Herodes een mooi paleis had laten bouwen en een amfitheater net naast de zee, echt heerlijk zo het ruisen van de golven en genieten van de oude cultuur. We hebben ook lekker gegeten bij Hanamalia, een echte aanrader, lekker en goedkoop!
Ook hebben we Atlit bezocht een interneringskamp voor de ‘illegale’ immigratie van joden in 1948, erg indrukwekkend om dat ook te bekijken.
Verder ook genoten van de mooie natuur.

Woensdag een nieuwe dag weer vol met bezienswaardigheden. In Safed hebben we een synagoge bekeken van de kabbalisten, deze mensen houden er erg van om symboliek in getallen te zien. In de koepel van de synagoge zag je mooie schilderingen van de 12 stammen van Israël. Verder hebben we ook een rondje op het meer van Galilea gevaren, heerlijk in de regen, kun je je wat beter voorstellen, hoe zo’n meer eruit ziet als er grote storm zou zijn. Daar zagen we ook de mooie regenboog!
Daarna zijn we nog even in Magdala geweest.

Donderdag was voor mij wel een hoogtepunt met Nazareth Village, zo mooi hoe ze daar proberen om oude tijden en dan mn die van Jezus te laten herleven. We hebben daar ook geluncht echt een aanrader! Daarna genoten van de natuur terwijl we op weg gingen naar Jeruzalem! We bezoeken Yad Vashem.

Vrijdag een echte dag in Jeruzalem vol met Bijbels historische plekken, altijd indrukwekkend, zo ook de ontvangst van de shabbat.

Zaterdag nog naar het graf van Samuël en het Anne Frank memorial, even nog genieten van de laatste uurtjes Israël en toen zijn we weer teruggevlogen naar Nederland. Einde reis. Rest ons nu nog de vele herinneringen aan de leuke mensen die mee waren op reis en die we in Israël gesproken hebben. En de mooie plaatsen die we gezien/bezocht hebben.

Ede: A.B