Het is inmiddels al weer zo’n 3 weken geleden dat wij zijn teruggekeerd van een geweldige reis naar Israël, aangeboden door IDOED reizen. De loofhuttenreis. Ik kan zelfs zeggen; “thuis gekomen van thuis”, want dat is het gevoel wat nog steeds overheerst. We hadden geen idee wat ons te wachten zou staan maar dat het zo overweldigend zou zijn en zo veel, en zo lang, indrukken zou achterlaten hadden we niet verwacht. We kennen de Bijbel natuurlijk, maar om zelf op vele plaatsen die genoemd staan in het Woord, geweest te mogen zijn, was en is geweldig.

Of het nu een dag naar de westbank was, met een bezoek aan Beit-El en Shiloh, de berg der zegeningen etc. of de dag waar we naar Massada gingen en naar Ein Gedi en Jericho of richting Gaza en Arad, het was een ervaring om nooit meer te vergeten. Maar ook onze uitvalsbasis Jeruzalem , het meemaken van het Loofhuttenfeest en ook de Jeruzalem mars. Het zal ons voor altijd bij blijven en zeker als we regelmatig alle foto’s en filmpjes bekijken. De organisatie van Idoed was geweldig, de inzet van Jo en Marian en zeker ook Ruth onze gids en een chauffeur die ons overal veilig heen bracht, fenomenaal. Daarbij kwam nog dat we een heerlijke groep hadden met jong en oud en we al deze dagen in goede harmonie met elkaar op hebben getrokken. We hebben hele mooie mensen mogen ontmoeten die een plaatsje in ons hart hebben gekregen, want het was hartverwarmend.

Ik ga nu stoppen want ik kan er wel een boek over schrijven en er gaat zo ongeveer geen dag voorbij waar we het niet over Israël hebben. We hebben het land en de mensen in ons hart mogen sluiten en delen dit graag met onze kinderen, kleinkinderen en vrienden.

Nogmaals iedereen van harte bedankt en Gods rijke zegen toegewenst en wellicht tot ziens in Israël.

Geldrop, Peter en Gerrie Linders

Ook mee op Loofhuttenreis? Bekijk hier onze najaarsreizen.