In augustus ben ik mee geweest met de Bemoedigingsreis. Ik (21) ging samen met mijn ouders en zusje (18) naar Israël. Voor mijn zusje en mijzelf was dit de eerste keer. Vooraf had ik er helemaal geen zin in, ik zat helemaal niet te wachten op een groepsreis en het leek mij helemaal echt niets. “De hele dag met oude mensen en al die verwachtingen”, ik was zeker niet enthousiast!

Wanneer ik terug kijk op de groepsreis kan ik zeggen dat het meer dan fantastisch was. Het waren totaal geen oude mensen en er waren ook gewoon jonge mensen. Ik heb zelfs geen moment een verschil in leeftijd gevoeld. Iedereen was gezellig, vriendelijk en we waren echt een grote, fijne familie.
Met elkaar hebben wij mooie plekken gezocht. Het was indrukwekkend om zo diep in het land te duiken, we zagen veel en kregen veel informatie. Ik vond met name de informatie van de gids Krina buitengewoon goed. Ik voelde mij op mijn gemak om al mijn vragen te kunnen stellen en hier was ook meer dan de ruimte voor.

Wel was de reis intensief, lichamelijk wat betreft de lange wandelingen en geestelijk wat betreft de informatie. Het was een prachtige, bijzondere maar wel een vermoeiende reis. Wij zijn daarna nog een week individueel naar de kust toe gegaan, dit was voor mij een fijne mogelijkheid om alles rustig te kunnen verwerken en echt weer wat ‘bij te tanken’.
Ik kan niet meer dan vol lof over de reis met Idoed zijn. Het is tot in de puntjes verzorgd. Het reizen met Idoed is voor herhaling vatbaar en ik kom zeker snel weer terug in Israël.

Debora Koekkoek