Ma - vr: 9:00 - 17:00 uur 0314-363280

Christelijke jongerenreizen naar Israel

Christelijke Jongerenreizen naar Israel

Een speciale vakantie beleven? Kies voor de christelijke jongerenreizen van Israel Idoed reizen en ervaar een vakantie die je nooit meer zult vergeten. Onze christelijke jongerenreizen zijn all inclusive en bieden naast de nodige gezelligheid ook een goed samengesteld programma van ontspanning, historie en bezoek aan Bijbelse plaatsen. Het zijn bijzondere Israël jongerenreizen, verbinding met elkaar en verbonden met het volk van Israël. Onze christelijke jongerenreizen zijn gericht op een doelgroep van jongeren en jongvolwassenen tussen de 16 en 30 jaar vanuit Nederland en België.

Programma Christelijke jongerenreis

Je leert Israël in acht dagen echt kennen met een van onze christelijke jongerenreizen. Een samenvatting van het programma voor een van onze christelijke jongerenreizen:

Dag 1

We vliegen rechtstreeks naar Ben Gurion. Van de luchthaven Ben Gurion reizen we naar Jeruzalem waar we de nacht in een hotel doorbrengen.

Dag 2

We starten de dag met een bezoek aan de Nationale Begraafplaats Mount Herzl. Daarna bezoeken we de Nationale Joodse gedenkplaats Had Vashem. Vervolgens is het tijd om even te ontspannen met een picknick in een van de prachtige parken van Jeruzalem, alvorens we het begin van de Shabbat bij de Kotel ervaren.

Dag 3

Deze dag start met een wandeling door Getsemane en een bezoek aan de graftuin in Jeruzalem. Hier trekken we ons terug in gebed en overdenking. We staan stil bij het lijden, de kruisiging en wederopstanding van De Messias. Je leert mede gelovigen uit de hele wereld kennen.

Dag 4

Tijdens onze christelijke jongerenreizen is er ook gedacht aan de nodige rustmomenten. Jij bepaalt zelf hoe je deze dag invult. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een dienst mee te maken bij Christ Church of de Knesset (regeringsgebouw) te bezoeken. Of juist even een dag helemaal niks.

Dag 5

Vandaag verlaten we Jeruzalem en rijden we richting de woestijn Judea. We bekijken ruïnes van een van de oudste synagogen ter wereld: de Shalom al Yisrael synagoge. Dan trekken we door het natuurgebied Nahal Prat. Per kameel rijden we door de woestijn Judea, waarna we eten in Kfar hanokdim: een groene oase met palmbomen en schitterende tuinen. De nacht brengen we door in een tent bij de bedoeïenen.

Dag 6

Voordat de zon opkomt, wandelen we naar de top van de berg Massada om te genieten van een prachtig uitzicht over de dode zee bij zonsopkomst. We krijgen uitleg over de historie van de Masada. Vervolgens brengen we een bezoek aan de oase van EnGedi. We overnachten in een hotel bij het meer van Galilea.

Dag 7

De berg van de zaligsprekingen staat ‘s ochtends op het programma. Via het observatiepunt van Betsaida hebben we een adembenemend uitzicht over het meer van Galilea. We reizen door naar Capernaüm. Naast de ruïnes van Capernaüm, vind je hier onder andere ook het huis van Jeshua en de apostelen Petrus, Andreas en Jacobus. We sluiten de dag af met raften-kajakken en een welverdiende barbecue.

Dag 8

Ontdek een van de bijzondere bergen in Israël: de Mount Bedal. Hier vond de Israëlische strijd plaats om de Golan. Na bezoek aan deze berg, vervolgen we onze weg naar kibbutz Elrom waar we de film bekijken over de heldhaftige strijd tijdens de Yom Kippur oorlog. Na het bekijken van de film, kunnen we bijkomen door in het Galilea meer te duiken.
We sluiten de week af met een bezoek aan de hoogste cliff in Israël: de Manara cliff. Met de kabelbaan gaan we naar boven om te genieten van het uitzicht op de Hulla-Vallei, de Golan en mount Hermon. We dalen af met cable cars. De laatste overnachting is in Tel Aviv.

Dag 9

Na een laatste Israëlisch ontbijt vliegen we vanaf Ben Gurion terug.

Bovenstaand programma is een samenvatting. Lees het volledige programma tijdens de christelijke jongerenreizen van Israël Idoed reizen.

Let op: zoals je kunt zien ondernemen we veel tijdens de christelijke jongerenreizen. Het is daarom belangrijk dat je goede wandelschoenen en een rugzak meeneemt en over een goede lichamelijke conditie beschikt.

Meer informatie christelijke jongerenreizen

Spreekt deze christelijke rondreis door Israël je aan? Boek deze dan direct op onze website. Wil je eerst meer informatie over een rondreis Israël gericht op christelijke jongerenreizen vanuit Nederland en België?
Neem dan contact met ons op.