Visum, Vaccin en Valuta

Wij krijgen over het visum, vaccin en de valuta veel vragen en merken dat hier onduidelijkheid over is. daarom hebben wij voor jullie de informatie die je nodig hebt even op een rij gezet.

Visum

In Israël mag je zonder visum verblijven, mits je niet langer dan drie maanden in het land verblijft.

Ook al heb je in de meeste gevallen geen visum nodig, dien je wel te beschikken over een geldig paspoort en een ticket met retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming. Bij het inreizen van het land dient jou paspoort nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Het paspoort dient ook minimaal één lege visumpagina te bevatten voor de stempel van de douane.

Vaccin

Voor uw reis naar Israël is een vaccinatie niet noodzakelijk of verplicht.

Valuta

In Israel betalen we met Shekels (NIS) Daarnaast zijn er op veel toeristische plekken ook de mogelijkheid om met dollars of euro’s te betalen. Het wisselgeld wordt wel altijd terug gegeven in Shekels.

We raden aan indien gewenst contant geld te willen hebben om te pinnen in de pinautomaat in Israel. Op de luchthaven is de eerste mogelijkheid om dit te doen. Vanuit Nederland is het ook mogelijk om geld te wisselen, maar houdt er rekening mee dat hier nog toeslagen op komen.

Bijna alle pinautomaten accepteren debit kaarten (maestro) en creditkaarten. Het pinnen zoals wij dat kennen in Europa kan veelal niet. Met de creditkaart kan dit wel overal. Maar natuurlijk kun je gewoon ook met contant geld betalen.

Heel belangrijk dat de bankpas wel moet worden geactiveerd voor betalen buiten Europa. Dit is een hele eenvoudige en snelle handeling die je zelf kan uitvoeren in de app of internetbankieren.