Anemoon
Jeruzalem
Caeserea Philippi
Negev woestijn
Hirbat Akav
Yad Vashem
Bloemen bij de muur van Jeruzalem
Menorah synagoge
Meer van Galilea
 • reisleiding Ervaren reisleiding
 • gidsen Gekwalificeerde gidsen
 • prijs garantie Beste prijsgarantie
 • Duurzaam reizen Duurzaam reizen
 • CO2 Wij compenseren CO2 uitstoot

Wandelreis door het bloeiende Israël

(7 reviews)

 • 10 dagen
 • Alle leeftijden
 • 20/03/2023 - 29/03/2023

Deze wandelreis door Israël is een must voor de wandelliefhebbers! Het Beloofde Land staat in bloei.

Bewandel het bloeiende Israël

We beginnen deze wandelvakantie met een strandwandeling aan de fantastische mooie kustlijn van Dor Habonim Beach en in het voorjaar genieten we van de prachtige rode tulpen die afsteken tegen het landschap. In de oude kibbutz Gesher ligt een juweel van geschiedenis van een natie en een verhaal van een volk. Op deze bijzondere plaats worden we mee teruggenomen in de tijd.
We nemen u mee naar Wadi Amud. Deze route is onderdeel van de Israël Trail die vanaf de noordelijke kant van Israël uitstrekt tot het meest zuidelijke puntje. Wandelaars lopen door dit gebied het hele jaar door, maar de meest spectaculaire tijd is wel het voorjaar.

Loopt u mee op wandelreis door Israël?

Al wandelend maken we kennis met Israël, in verbinding met het land en volk. Samen beklimmen we de top van de Massada, nog voor de zon opkomt en genieten we van het adembenemende uitzicht boven de dode zee en de woestijn van Judea.
We eindigen deze schitterende wandelreis met een fantastisch mooie wandeling in de omgeving van de Dode zee!

U loopt toch ook mee op deze avontuurlijke wandelreis door Israël?

Lees meer
Israël op het mooist!

Reisinformatie

 • Vandaag komen we aan in Israel op Ben Gurion Airport.
 • We vervolgen onze reis naar Tel Dor, hier vinden we de overblijfselen van een oude stad en een oude haven, gebouwd op deze locatie vanwege de natuurlijke inhammen van de kustlijn. De heuvel rijst op boven de waterlijn en biedt een adembenemend uitzicht en bevat fascinerende en opwindende vondsten. We maken een strandwandeling aan de fantastische mooie kustlijn van Dor Habonim beach, in het voorjaar genieten we van de prachtige rode tulpen die afsteken tegen het landschap.
 • Overblijfselen van de verschillende periodes werden aangetroffen in opgravingen. Onder de vondsten bevinden zich bijvoorbeeld schepen uit Egypte, die afkomstig waren van de Egyptische schepen die in de haven verankerd waren, evenals mozaïekvloeren. De vondsten gaan wij bekijken in het Mizgaga-museum in de nabijgelegen kibboets Nahsholim, een museum dat het fascinerende verhaal van de stad Dor vertelt.
 • Diner en overnachting in kibboets Nachsholim.
Vallei Nachal Oren
 • Eind jaren dertig bouwden de Britten het Atlit detentiekamp als een militair kamp aan de Middellandse Zee. Tussen 1939 en 1948 werd het omgezet en diende het als een detentiekamp voor illegale joodse immigranten.
  Veel van de gevangenen in Atlit waren ontsnapt aan de nazi-vervolging in Europa, maar werden bij aankomst op de oevers van Israël weer achter prikkeldraad opgesloten.
  In de nacht van 9 oktober braken de Palmach fighters in bij het kamp en bevrijdden zo de gevangenen.
  We gaan hier een film zien over de heldhaftige daad van de Palmach Fighters.
  We bezichtigen het gerestaureerde en weder opgebouwd kamp met  de barakken, we maken een simulatie mee van het schip alsof we op zee zijn en ervaren de moeilijkheden waarmee de Joodse immigranten te maken kregen op weg naar Eretz Israël.
 • Daarna maken we een wandeling in de vallei van Nachal Oren richting het hart van Mount Carmel. Oren verwijst naar de naam van de bomen die daar groeien, pijnbomen.
  Onderweg komen we bijzondere grotten tegen en en hebben we vanaf de kliff een prachtig uitzicht op de middellandse zee.
 • Wij vervolgen onze reis richting het noorden en onderweg bezoeken we Nahalal, de eerste moshav in Israel. Zij symboliseren het verhaal van het begin van een Zionistische staat. Historisch gezien was Moshav Nahalal een belangrijk sociaal en politiek centrum. Regeringsleden en legerofficieren waren nauw verbonden met Nahalal en haar inwoners. We beginnen ons bezoek met een prachtig panoramisch uitzicht op de weelderige, groene vallei van Jizreël. We horen hier het verbazingwekkende verhaal van de Zionistische hoop, visie en hun verbondenheid met Nahalal van Moshe Dayaan en Ilan Ramon. Verder maken we de unieke ervaring beleven om kennis te maken met een gezin van derde generatie pioniers van de Moshav en de moderne staat Israël
 • Diner en overnachting in kibboets Degania.
Uitzicht op de Hulavallei en de Golanhoogten
Safed
 • Na een voortreffelijk Israëlisch ontbijt gaat onze reis vandaag verder rondom het prachtige Meer van Galilea.
 • Vanaf Mount Arbel hebben we een schitterend uitzicht over de Golanhoogte, het meer en de Hermon. De wandelpaden gaan door een veld van ontelbare voorjaarsbloeiers in tal van kleuren. In de kliffen van het Arbelgebergte zijn schuilplaatsen te vinden van de Joden die dateren uit de periode van de tweede tempelperiode.
 • Het Wadi Amud pad is onderdeel van de Israël Trail die vanaf de noordelijke kant van Israël uitstrekt tot het meest zuidelijke puntje. Wandelaars lopen dit gebied het hele jaar door, maar de meest spectaculaire tijd is wel het voorjaar. Wij gaan een klein gedeelte van deze trail lopen. Eén van de hoogtepunten van deze wandeling is de verscheidenheid aan flora en fauna in dit gebied. De paarse orchideeën en “Zumzum” bloemen zijn er in overvloed, samen met kikkers, schildpadden, gieren, haviken, en vele soorten vlinders. Er zijn grotten aan de zijkanten van het parcours en wandelaars komen vaak de lokale kuddes koeien en geiten tegen, samen met hun herders.
 • We eindigen onze dag in het schilderachtige Safed. We dwalen door de smalle steegjes en genieten van de vele kunstateliers. Safed behoort tot een van de vier heilge steden van Israël. De romantische huizen met het prachtige blauwe hekwerk.
  De indrukwekkende synagoge en haar eeuwenoude Thorarollen maakt dat het lijkt of je in een ander tijd terechtgekomen bent.
 • Diner en overnachting in kibboets Degania
Hula vallei
Mettula
 • We beginnen de dag vroeg, zodat we de natuur bijna kunnen zien ontwaken.
 • De Hulavallei is een wonderlijke plaats, waar zo’n tienduizenden soorten vogels hun doortocht vinden. We zien hier prachtige bloemen en planten zoals de gele lis, papyrusriet en kleurrijke waterlelies. Agmon Hahula heeft bijzondere observatiepunten, prachtige wandelpaden, we gaan hier een zeer indrukwekkende film zien, een plaats om niet meer te vergeten!
 • De watervallen van Tanur vormen een verborgen juweel en zijn werkelijk adembenemend mooi. Metulla biedt een oase van rust. We maken een wandeling van ongeveer twee uur door dit mooie natuurgebied.
 • Voor de Zesdaagse Oorlog van 1967 was Tel Facher de sterkste en belangrijkste Syrische basis in de noordelijke Golan hoogvlakte. Tijdens de Zesdaagse Oorlog vochten de Israëlische troepen eén van de hevigste veldslagen in de militaire geschiedenis van Israël. Vandaag de dag staat deze plaats bekend als Golani Lookout, omgedoopt tot de infanteriebrigade van de Israëlische defensiemacht. In totaal zijn er tijdens deze strijd 32 Israëlische jongens omgekomen.
 • Diner en overnachting in kibboets Degania
Kibbutz Gesher
Shofar
 • Gelegen langs de oevers van de Jordaan ligt de oude kibboets Gesher. Hier ligt een juweel van geschiedenis van een natie en een verhaal van een volk. De rivier de Jordaan fungeert officieel als de grens tussen Israël en Jordanië in dit gebied, dus op het moment van de oprichting van de staat Israël vormde de kibboets een “toegangspoort” tot het land vanuit Jordanië. De kibboets werd belegerd in de Onafhankelijkheidsoorlog van 1948 en werd bijna volledig verwoest door de aanval van het Jordaanse Arabische Legioen. Kibboets Gesher overleefde en vandaag de dag telt de kibboets 500 leden.
 • We bezoeken hier de oorspronkelijke bunkers waar Joodse strijders vochten om hun nederzetting en nieuw land te verdedigen tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog van 1948. Nog steeds aanwezig in het oude Gesher is de oorspronkelijke bakstenen oven van de kibboets die sinds 1924 intact is gebleven en nog steeds verrukkelijk brood bakt.
 • Op zoek naar avontuur? We gaan de natuurlijke schoonheid van Israël ontdekken in Nachal Og. Een populaire ruige wandeling begint bij de ingang van Kibbutz Almog op een onverharde weg die leidt naar de monding van de kloof. Je begint aan een westwaartse klim door muren van mergelsteen en harde kalksteen in kloven met rechtopstaande witte muren. De schaduw zorgt voor enige begroeiing.
 • We vervolgen onze weg naar Jeruzalem, waar we de komende dagen zullen verblijven. Hier beleven we het begin van de Shabbat bij de Klaagmuur, ook wel Kotel genoemd. De vreugde en toewijding waarmee het Joodse volk dit begin viert, is erg indrukwekkend.
 • Diner en overnachting in hotel Jerusalem Gate in Jeruzalem.
Klooster St. George Wadi Qelt
Kappertjes bloem
 • Vroeg in de ochtend vertrekken we richting het gebied van de Wadi Qelt, een vallei in de woestijn van Judea. Het landschap is ruig en veelkleurig. Wadi Quelt is ook de plaats waarvan aangenomen wordt, dat de profeet Elia gevoed werd door de raven bij de beek de Kerith.
 • Ingehouwen in de rotsen is het St. Joris Klooster te zien. Deze verborgen parel geeft een fantastische aanblik met op de achtergrond de weerspiegeling van diepe kleuren die de zon achterlaat op de canyon.
 • We wandelen in de wadi op weg naar de oudheid. Een aantal Bijbelse gebeurtenissen hebben plaats gevonden op deze route. Dan denken we aan de Barmhartige Samaritaan en David op de vlucht voor Absalom. Ook De Messias heeft in dit gebied gelopen toen Hij op weg was naar Jeruzalem.
 • De Nahal Prat is een stukje paradijs in de woestijn van Judea met een unieke verscheidenheid aan flora en fauna. Tijdens onze wandeling zullen we enkele archeologische opgravingen tegenkomen uit de late bronstijd. Dit prachtige wandelgebied is ten tijden van de Bijbel aan de stam Dan toegewezen. In het voorjaar zijn in het gebied van de Nahal Prat velden vol met klaprozen, cyclamen en anemonen te vinden.
 • Diner en overnachting in hotel Jerusalem Gate in Jeruzalem.
Muur Jeruzalem
 • Deze dag is vrij te besteden en in te vullen naar eigen interesse.
 • Er is een mogelijkheid om een dienst bij te wonen in de ochtend (Christ Church)
 • Er is een mogelijkheid om een dienst bij te wonen in de namiddag (King of Kings)
 • Diner en overnachting in hotel Jerusalem Gate in Jeruzalem.
Golanhoogten uitzicht
Yad Vashem
 • Vandaag laten we Jeruzalem achter ons liggen. Afscheid nemen  we met een uitzicht over de stad vanaf de Olijfberg. Hier zien we hoe oud en nieuw elkaar raken. Het Kidrondal, de tombe van Zacharia, de “Gouden Poort” en het tempelplein. Deze aanblik valt niet te omschrijven en moet echt met eigen ogen gezien worden om te begrijpen wat er door je heen gaat als je vanaf deze wonderlijke plek uitkijkt over Jeruzalem. Een plaats om de Bijbel te laten herleven.
 • We eindigen in Jeruzalem met een bezoek aan Yad Lakashish wat zeer de moeite waard is. Op deze bijzondere plek komen dagelijks oudere mensen in de leeftijd van 65 tot 100 jaar, (veel overlevenden van de Shoah) bij elkaar om prachtige handwerkstukken te maken. Met de opbrengst van deze prachtige dingen maken zij uitstapjes of het geld komt ten goede aan een ziektekostenvergoeding.
 •  In Gush Etzion zal de geschiedenis van deze bijzonder plaats zich voor onze ogen ontvouwen. We rijden naar het hoogste uitkijkpunt in Gush Etzion, via de Neve Daniel route. Verder op de oude weg “Derech Avot” gaan we een mikwe bekijken die werd gebouwd ten tijde van de tweede tempelperiode. Over de verlaten wegen van de landbouwgaarden passeren we de “Old Masoot Yitzchak”. Bij de vallei van Sagme wadi stoppen we bij het bronwater van Gush Etzion.
 • Diner en overnachting in bedoeïenenkamp Kfar Hanokdiem.
Ibex Ein Gedi
 • Deze dag begint vroeg, we rijden tot aan de voet van Massada. Vanaf hier lopen we naar de top van Massada om van daaruit te genieten van het adembenemende zicht als de zon opkomt over de Dode Zee en de Jordaanse bergen.
 • Terug in het bedoeïenen tentenkamp Kfar Hanokdiem wacht ons een fantastisch ontbijt.
 • We vervolgen onze reis naar nationaal park Nachal Arugot. De rondwandeling loopt door het natuurreservaat Ein Gedi, een van de mooiste en meest unieke natuurparken van Israël. Het pad biedt ontmoetingen met wilde dieren zoals hyraxen en steenbokken, een fascinerend, magisch woestijnlandschap, koel water en een natuurlijke massage onder de waterval.
 • Diner en overnachting, Massada youth hostel.
Dode Zee
 • Vandaag maken wij een prachtige laatste wandeling in Israël rondom de Dode Zee.
 • Helaas is aan deze wandelreis een einde gekomen en is de tijd aangebroken om naar huis te gaan.
 • We nemen mooie herinneringen mee naar huis en zijn nieuwe vriendschappen rijker die zijn ontstaan tijdens deze bijzondere reis in het Beloofde land.
 • We vertrekken vanaf Ben Gurion terug naar Nederland.
 • Israël Idoed Reizen wenst u wel thuis!
Bekijk alle dagen (10)

Reisdetails

 • Vertrek: Nederland
 • Data: 20/03/2023 - 29/03/2023
 • Vliegreis / luchthavenbelasting
 • Handbagage 10 kg
 • Ruimbagage 15 kg
 • Accommodaties incl. ontbijt en diner
 • Vervoer ter plaatse in luxe touringcar met airco
 • Genoemde excursies en entreegelden
 • Nederlandstalige gids
 • Nederlandssprekende reisleiding
 • Pet, landkaart en reisprogramma in pocketformaat
 • Headsets
 • Annulerings- en reisverzekering
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds € 7,50 p.p.
 • Administratiekosten €47,50
 • Persoonlijke uitgaven
 • Lunches en extra drankjes
 • Toeslag 1-persoonskamer € 523,00 of kamerindeling €20,00
 • Fooiengeld € 6,00 p.p.p.d.
 • Calamiteitenfonds €2,50 p.f.
P

Paula

Wat heb ik genoten van deze bijzondere reis naar het Beloofde Land ! Het was onvergetelijk, indrukwekkend , boven mijn verwachting ! Alle soorten van weer maakten we mee, koud, warm, regen en droogte . Maar met een mooie poncho, warme kleren en goede wandelschoenen konden we toch alle mooie bloemen, watervallen en nog veel meer bewonderen. Het ging door bergen en dalen, over water of er zo doorheen .
Wat hadden we een lol samen ! Deze reis onder leiding van Marjan en gids Ayalla smaakt naar meer en zou ik iedereen aanraden die houdt van Israel en wandelen !

Accomodatie
Bestemming
Maaltijden
Vervoer
Waar voor je geld
Algeheel
J

Jeanne van As

Hoewel ik eigenlijk de voorkeur had gegeven aan een natuurreis, was deze reis geweldig , afwisselend en spannend. Elke dag nieuwe avonturen met een fijne kleine groep, Marjan als fantastische reisleidster en Ayalla Zion onze gids in Israël. Echt een aanrader voor iemand die sportief is en ook eens wat andere hoogtepunten wil zien als de gebruikelijke

Accomodatie
Bestemming
Maaltijden
Vervoer
Waar voor je geld
Algeheel
L

Leo Snijders

Oh, moet je daar eens kijken, weer zo’n mooie iris. en daar…. al die ooievaars, wel honderden, wat een mooi gezicht. Daar, zijn dat nu zwarte of rode wouwen??? Wat hebben we genoten van de wandelreis. Het regende wel eens, tja, maar we zijn niet van suiker zeg. Regen is een zegen, toch?? Zeker in Israel. We hebben zelf gezien dat Kineret bijna vol is. Jammer van dat ‘bijna’, want anders was de dode zee ook weer wat bijgevuld, want die is me toch kleiner geworden in de afgelopen jaren.
Eindelijk mochten we weer naar Israël. Wat een zegen en wat hebben we een plezier gehad. Alle seizoenen meegemaakt in 12 dagen. Van sneeuw op de Hermon, tot 30 graden in Eilat. Wat een schitterende wandelingen hebben we gemaakt.
Ook Safed (Tsfat) was erg interessant.
Dank je wel Idoed dat we weer samen op reis mochten en wat een gezellig gezelschap. Top.
Is voor herhaling vatbaar……..

Accomodatie
Bestemming
Maaltijden
Vervoer
Waar voor je geld
Algeheel
A

Antionette

Vorige week terug gekomen van de prachtige wandelvakantie met Idoed Reizen.
Hoewel het een aantal dagen minder goed weer was waardoor niet alle wandelingen door konden gaan, toch met volle teugen kunnen genieten van meerder wandelingen en de schitterende natuur in het Beloofde Land… een veelheid aan bloemen en natuurschoon en opnieuw onder de indruk van Gods geweldige schepping.
Daarnaast mooie plekken bezocht waar we, mede door onze enthousiaste en bevlogen gids Ayala, meer mochten leren van de indrukwekkende geschiedenis van het Joodse volk en Gods trouw aan hen.
Na eerder een mooie reis te hebben gemaakt met Idoed Reizen langs de ‘highlights’ van Israël, was dit een hele mooie aanvulling om meer van dit bijzondere land te ontdekken .
Al met al een prachtige reis om niet snel te vergeten en een aanrader voor iedereen die van wandelen houdt en Israël op een andere manier wil leren kennen.
Dank Idoed Reizen voor weer een geweldige tijd!

Accomodatie
Bestemming
Maaltijden
Vervoer
Waar voor je geld
Algeheel
P

Petra en Anne

Wandelen in Israël met Idoed! We raden het graag iedereen aan. Wij hebben er enorm van genoten. Flinke wandelingen (met soms klauterpartijen..) in de mooiste natuurgebieden. Wat een enorm gevarieerd landschap heeft Israël. Ruige rotsen, lieflijke heuvels, woestijn. En in deze periode een grote diversiteit aan bloemen… Overweldigend.
Het was een afwisselend programma met naast wandelen ook een wijnproeverij, excursie kibboets, een lezing van een rabbi.
Vooral het overnachten op de kibboetsen was een meerwaarde. Met de fijne groep, waarin heel kerkelijk Nederland was vertegenwoordigd, hadden we een heerlijke tijd.

Accomodatie
Bestemming
Maaltijden
Vervoer
Waar voor je geld
Algeheel
C

Chris en Maureen

Graag maken we van de gelegenheid gebruik om onze ervaring te delen. Als echtpaar (rond de 30) hebben wij een hele mooie reis door Israël mogen maken. Deze bijzondere reis werd eigenlijk bepaald door drie zaken; een goede organisatie, een fantastische groep mede reisgenoten en wandelingen door gevarieerde landschappen.
Eén tip: wij waren geen ervaren wandelaars en konden prima meekomen, maar het kan soms wel pittig zijn in het beklimmen van bepaalde paden.

Accomodatie
Bestemming
Maaltijden
Vervoer
Waar voor je geld
Algeheel
P

P. Grooten

Afgelopen maart maakte we de wandelreis naar Israël. We waren met een zeer gevarieerd gezelschap, maar mochten de eenheid in het geloof ervaren. Iedere morgen begon onze reisleidster met een gedeelte uit Gods woord en gebed. Dat hebben we erg gewaardeerd!
s’ Nachts verbleven we meestal in een kibboets, waar we af en toe ook contact hadden met bewoners – een mooie ervaring. De wandelingen waren fantastisch!! Soms best pittig en wandelervaring is zeker vereist! De vele vergezichten en de prachtige natuur in Israël in deze tijd van het jaar maakten deze reis zeer bijzonder en het heeft op ons een onvergetelijke indruk gemaakt!

Accomodatie
Bestemming
Maaltijden
Vervoer
Waar voor je geld
Algeheel

Wandelreis door het bloeiende Israël

€ 2.210 € 1.915

20/03/2023 - 29/03/2023

Meer informatie

Reisvoorwaarden

Let op: uw paspoort dient minimaal 6 maanden na terugkomst uit Israël nog geldig te zijn.

Op deze reis zijn de algemene voorwaarden van Israël Idoed Reizen van toepassing.
Wijzigingen voorbehouden.

Bekijk ook onze reisvoorwaarden.

Accommodaties

Wij verblijven in goede middenklasse hotels. Alle kamers beschikken over bad/douche en toilet.

Hotel in Jeruzalem is centraal gelegen.

Extra informatie

Aansluitend aan uw reis naar Israël met Israël Idoed Reizen behoort een verlenging van uw verblijf tot de mogelijkheden waarin wij u kunnen ondersteunen. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.

Israël Idoed Reizen staat voor kwaliteit en veiligheid. Om dit te realiseren zijn wij aangesloten bij verschillende garantievoorzieningen, waaronder de ANVR, de GGTO, het Calamiteitenfonds en AON.

 

Voor alle informatie over onze voorwaarden en zekerheden die u bij ons krijgt, klik hier.

 

Ga veilig en voorbereid op vakantie! U kunt bij ons boeken met zekerheid.

 

Voor alle informatie over onze reisvoorwaarden en meer, klik hier.

 

 • Ervaren reisleiding
 • Bijzondere excursies
 • Beste prijsgarantie
 • Duurzaam reizen

Wilt u meer informatie over onze meerwaarde, klik hier.

Wilt u meer informatie over onze reisleiders, klik hier.

Heeft u een vraag over deze reis?

Neem dan contact met ons op via:

0314 - 363280 06 - 388 21 348

De natuurlijke kloven zijn uniek!

“Oh, moet je daar eens kijken, weer zo’n mooie iris. En al die ooievaars, wel honderden, wat een mooi gezicht! En daar, zijn dat nu zwarte of rode wouwen? Wat hebben we genoten van de wandelreis. Eindelijk mochten we weer naar Israël. Wat een zegen en wat hebben we een plezier gehad. Alle seizoenen meegemaakt in twaalf dagen. Van sneeuw op de Hermon tot 30 graden in Eilat. Wat een schitterende wandelingen hebben we gemaakt. Ook Safed was erg interessant.
Dank je wel Idoed dat we weer samen op reis mochten en wat een gezellig gezelschap. Top! Is voor herhaling vatbaar.” Leo Snijders.