Jaffa, Tel Aviv
Karmelgebergte
Hurva Synagoge Jeruzalem
Getsemane
 • reisleiding Ervaren reisleiding
 • gidsen Gekwalificeerde gidsen
 • prijs garantie Beste prijsgarantie
 • Duurzaam reizen Duurzaam reizen
 • CO2 Wij compenseren CO2 uitstoot

Gemeentereis Israël Gereformeerde Kerk Urk

(0 reviews)

 • 11 dagen
 • 04/03/2024 - 14/03/2024

Hoe lang leeft er al een verlangen in uw hart om met uw eigen gemeente op reis naar Israël te gaan? Ga mee met de gemeentereis Gereformeerde Kerk te Urk naar Israël.

 

Lees meer
Samen één Gemeente zijn

Reisinformatie

Opgravingen Caeserea
 • Vanuit kerkelijk centrum de Poort begint onze reis naar het land van de Bijbel. We vertrekken om 03:20 met elkaar richting Schiphol. Een touringcar brengt ons op de luchthaven waar we met Transavia zullen vliegen om 07:20 we hopen vervolgens op ‘Ben Gurion’, de luchthaven van Tel Aviv aan te komen om 12:55 hier staat onze Nederlandstalige gids Daphne Unterschlag ons op te wachten om met ons mee te reizen door Israël heen.
 • Gedurende de gehele reis beschikken we over onze eigen touringcar. Vandaag brengt deze ons eerst naar de overblijfselen van Ceasarea Maritima, dit moet ooit een indrukwekkende havenstad zijn geweest in Herodes zijn dagen. Ook maken we een korte stop bij het prachtige aquaduct nabij Caesarea. De rest van de middag is bewust vrijgehouden van een programma om bij te komen van de reis en te genieten van wat Netanya als kustplaats te bieden heeft.
 • In de avond genieten we met elkaar van een heerlijk welkomstdiner in het King Solomon hotel in Netanya.
 • Vandaag brengen we een bezoek aan Nazareth. We staan met elkaar stil bij de aankondiging van Jezus Zijn geboorte bij de bron van Maria en in de ‘Basiliek van de aankondiging’. We kennen Nazareth vanuit de Bijbel als de plek waar Jezus een groot deel van Zijn jeugd moet hebben doorgebracht. Het openluchtmuseum Nazareth Village biedt ons de mogelijkheid om de tijd waarin de Heere Jezus leefde beter te begrijpen. Verschillende gebouwen, personages en gebruiksvoorwerpen laten oude tijden herleven. We staan echter ook stil bij de woorden uit Lucas 4:24, dat geen profeet welgevallig is in zijn eigen Vaderstad. Bij deze geschiedenis bezoeken we namelijk de berg van de afgrond.
 • Iets verderop ligt Kana, de plaats waar Jezus zijn eerste wonder verrichtte op een bruiloft. We maken hier een korte stop en bezoeken de vermoedelijke locatie van het wonder en er kan uiteraard ook heerlijke wijn geproefd worden.
 • Bovenop de Taborberg staat de kerk van de transfiguartie. We bezoeken het klooster op de berg van de ‘verheerlijking’ en staan stil bij deze bijzondere gebeurtenis waarbij Jezus, Elia en Mozes heeft ontmoet.
 • We dineren en overnachten in de Kibboets Ein Harod.
 • Na het ontbijt in onze Kibboets maken we een korte wandeling naar de top van de heuvel, hier staan we met elkaar stil bij het verhaal van Gideon. We hebben hier namelijk een prachtig uitzicht over het dal van ‘Gideon’, hier wist deze rechter zonder wapens maar met Gods leiding, de Midianieten op wonderbaarlijke wijze te verslaan.
 • De volgende stop is de berg der zaligsprekingen. Vele woorden die we terugvinden in de evangeliën heeft Jezus op deze plek uit mogen spreken en vele wonderen mocht Hij hier verrichten. Vanaf de Berg van de Zaligsprekingen lopen we naar beneden in de richting van het meer van Galilea. Hoe vaak zou Jezus hier met Zijn discipelen hebben rondgelopen en genoten hebben van hetzelfde uitzicht? Onderweg staan we stil bij het verhaal van de wonderbaarlijke spijziging, Jezus voedde duizenden mensen met slechts 5 broden en 2 vissen. Aan de oevers van het meer aangekomen staan we stil bij de vraag van Jezus, heb je mij waarlijk lief. Deze vraag heeft Jezus eens drie keer gesteld aan Petrus en wel op ditzelfde strandje.
 • In Kapernaüm zien we de restanten van het vissersdorp waar Jezus een tijdje heeft gewoond, hier vinden we ook het huis van Petrus en een synagoge. In een openlucht kapel aan oevers van het meer nemen we de tijd om stil te staan bij verschillende verhalen die op deze plek moeten hebben afgespeeld.
 • We brengen een bezoek aan Magdala, hier bekijken we de restanten van een oude synagoge uit de tijd van Jezus en zijn te gast in een kerk met een wel heel bijzondere preekstoel. Voor in de kerk staat namelijk een replica van een vissersboot uit de tijd van Jezus, terwijl op de achtergrond het meer van Galilea schittert in de zon. Vandaag stonden we stil op verschillende plekken bij Jezus Zijn prediking.
 • We sluiten de dag af  met een boottocht op het meer van Galilea. We genieten van de prachtige omgeving, de machtige bergen en de zon die schittert op het water en zo prachtige kleuren doet oplichten.
 • We dineren en overnachting in Kibboets Ein Harod.
 • Vandaag laten we het noorden achter ons en rijden via de Jordaanvallei naar de oude stad Jericho waar nog restanten van de gevallen muren te bezichtigen zijn. In de stad staat ook een oude vijgenboom die bekendstaat als de boom van Zacheüs. Deze kleine tollenaar had zich hierin verstopt om Jezus te kunnen zien.
 • In Jericho nemen wij de kabelbaan naar de ‘Berg van de Verzoeking’, waar de Messias zich 40 dagen terugtrok om zich voor te bereiden op Zijn werk en vervolgens door de duivel op de proef werd gesteld.
 • Vlak buiten Jericho ligt ‘Kasser El Yahud’, de doopplaats waar De Heere Jezus gedoopt werd door Johannes de Doper.
 • We zijn nu ook vlak bij de dode zee en gaan uiteraard genieten van een ontspannend moment, namelijk drijven op het zoute water. Dit is werkelijk een unieke ervaring op het laagste punt van de wereld. De zwarte modder op de bodem van de dode zee is ook erg goed is voor de huid.
 • We sluiten de dag af met een bezoek aan een indrukwekkend kunstwerk van kunstenaar Rick Wienecke. Het kunstwerk draagt de naam ‘Fountain of Tears’ en verteld op een bijzondere wijze het verhaal van de kruisiging van Jezus maar tegelijkertijd ook het lijden van het volk van God ten tijde van de holocaust. ‘Lijden’ staat centraal in dit kunstwerk, maar ook de belofte van Hoop.
 • We dineren en overnachten in Arad in hotel Inbar.
 • We beginnen deze dag met een prachtig uitzicht over de woestijn. We genieten van bijzondere vergezichten en krijgen zo een goed beeld van de leefomgeving van de Aartsvaderen. Jezus zelf moet deze omgeving ook hebben gekend. Veel is er in 2000 jaar tijd verandert maar de natuur laat ons het land nog zien zoals het in de tijd van de Bijbel er moet hebben uitgezien! Na de dorre vlakten der woestijnen bezoeken we de Bijbelse oase van ‘Ein Gedi’, een groenrijk natuurreservaat met verschillende watervallen. Hier schreef David een aantal van zijn Psalmen en hield hij zich schuil voor koning Saul. We maken een prachtige wandeling door deze beroemde rotskloof.
 • In de middag gaan we op reis naar Jeruzalem, in deze bijzondere stad zullen we de komende dagen met elkaar verblijven. Onderweg maken we nog een stop in Betthanïe, hier bezoeken we het graf van Lazarus. Eenmaal in Jeruzalem aangekomen checken we in bij het hotel en frissen we onszelf op. Daarna brengen we een bezoek aan de klaagmuur ten tijde van de opening van de Shabbat.
 • We dineren en overnachten het Royal hotel in Jeruzalem.
Getsemane
 • In de ochtend maken wij een deel van de dienst mee in de Grote Synagoge. We beleven een traditionele shabbatsdienst met prachtige gezangen, oude Joodse tradities en bijzondere gebruiken.
 • We reizen af naar de berg Sion en bezoeken op de oosterlijke helling de plek waar ooit het huis van Kajafas de hogepriester moet hebben gestaan, vandaag de dag staat hier een kerk met de naam St. Petrus in Gallicantu ook wel de kerk van het hanengekraai genoemd. Onder de kerk zit een grot waarin Jezus gevangen moet hebben gezeten tijdens het beraad van het Sanhedrin. Vlak bij deze kerk vinden we verschillende stenen trappen uit de tijd van Jezus. Als je dit pad zou volgen kom je in de hof van Gethsemane. Hier treden we dan ook echt in de voetsporen van Jezus, volgens overlevering zou Jezus deze trappen hebben betreden tijdens de nacht voor Zijn kruisdood.
 • We staan met elkaar stil bij gebeurtenissen van ‘Witte Donderdag’, de dag waarop Jezus gevangen werd genomen maar ook de dag van het laatste avondmaal. We bezoeken de bovenzaal, Pasen en Pinksteren vallen vandaag op één dag, dit zou namelijk ook de plek zijn geweest van de uitstorting van de Heilige Geest.
 • De Joodse wijk is een bijzondere plek in Jeruzalem, 6 meter onder de grond vinden we de restanten van de Romeinse Cardo, we begeven ons nu op het straatniveu uit de dagen van Jezus.
 • We sluiten de dag af op een wel hele bijzondere plek. Deze plek spreekt namelijk echt tot de verbeelding, we bezoeken de graftuin. Deze oase van rust, is een prachtige tuin middenin de drukke stad, vol met bijzondere bloemen en planten met hierin een graf uit Jezus dagen. Misschien is dit wel het graf van Jozef van Arimatea, het graf waaruit Jezus is opgestaan uit de dood. Vanuit deze tuin hebben we ook uitzicht op Golgotha.
 • We dineren en overnachten in hotel Royal, Jeruzalem.
Sukkot op Shabbat
Hurva Synagoge Jeruzalem
 • In de ochtend zullen wij een eigen dienst hebben in het hotel. Tijdens deze dienst zullen de verschillende plaatsen die we al bezocht hebben en de verhalen die we al besproken hebben, een plaats krijgen in de liturgie. Ook in Israël houden we de rustdag in ere. De rest van de dag is dan ook vrij en naar eigen wens in te vullen.
 • We overnachten in het hotel Royal, Jeruzalem.
 • Onze chauffeur zet ons eerst af op de promenade, bovenop de olijfberg, hier hebben we een prachtig uitzicht op het Kidrondal met daarachter de oude stad Jeruzalem. Bovenop deze berg komen verschillende bijzondere dagen uit kerkelijk jaar bij elkaar. In de kerk van Bethphage staan we stil bij Palmpasen, Jezus zou hier hebben plaatsgenomen op een ezeltje om zo de Olijfberg af te kunnen dalen richting Jeruzalem. In de Hemelvaarts kapel staan we stil bij Jezus Zijn Hemelvaart en in de naastgelegen Pater Noster kerk bidden we met elkaar het ‘Onze Vader’ want op deze plek zou Jezus namelijk dit gebed aan de discipelen hebben geleerd.
 • Vandaag beleven we met elkaar het paasevangelie op de plekken waar ooit de geschiedenissen hebben plaatsgevonden. We dalen de Olijfberg af en nemen plaats in de hof van Getsémané, tussen de oude Olijfbomen buigen we onze knieën en vouwen we onze handen en mogen we bidden net zoals Jezus vaak op deze plek heeft mogen doen. We brengen een bezoek aan de Kerk van alle Naties en staan stil bij de tranen van Jezus over de toekomst van Jeruzalem in Dominus Flevit. Via de leeuwenpoort lopen we oude stad in, we volgen dezelfde route zoals Jezus ooit op een ezel deed toen Hij de stad binnen reed vlak voor het Pesachfeest. Hosanna, Hosanna de komt in de naam van God van Israël… Maar de ene dag Hosanna en de andere dag Kruisigt hem…
 • Slenterend door de oude binnenstad wandelen we over de Via Dolorosa en staan we stil bij de verschillende kruiswegstaties. De katholieke traditie geeft er ons veertien, veertien gebeurtenissen op de weg naar Calvaries top, Golgotha. Ons eindpunt is de Heilige Grafkerk wat volgens overleveringen de plek zou zijn waar ooit het graf van Jezus moet zijn geweest.
 • We dineren en overnachten in het hotel Royal, Jeruzalem.
 • We bezoeken de stad van David, het Jeruzalem uit de dagen van de bekende voorvader van Jezus. Het paleis van koning David, de tunnels van Hiskia en de Siloamvijver zijn hier te vinden. Op een bijzondere manier ontdekken we ook vandaag de omgeving van Jeruzalem. We maken een Jeeptour door de Judea woestijn en stoppen onderweg op bijzondere plekken.
 • Na het diner brengen we ‘s avonds een bezoek aan de ‘Tower of David’. Hier genieten we van een show met geluid en licht die ons het fascinerende verhaal vertelt van koning David en de geschiedenis van Jeruzalem.
 • We dineren en overnachten in hotel Royal, Jeruzalem.
 • Ter nagedachtenis aan de vele slachtoffers van de Holocaust is in Jeruzalem het indrukwekkende ‘Yad Vashem’ opgericht. Deze naam betekent gedenkteken, letterlijk vertaald ‘hand’ en ‘naam’ wat is ontleend aan Jesaja 56:5. Er zijn op het park verschillende plekken en musea te bezichtigen en te bezoeken. We nemen dan ook uitgebreid de tijd om stil te staan bij de verschrikkelijke gebeurtnissen in de geschiedenis die het volk van God hebben moeten ondergaan.
 • In de Jeruzalemse wijk Ein Kerem staan we stil bij het verhaal van Johannes de Doper. We bezoeken de ‘Kerk van de Visitatie’, de plek waar Maria de moeder van Jezus, Elisabeth opgezocht zou hebben toen ze hoorde van de Engel Gabriel dat Elisabeth al in de zesde maand van haar zwangerschap zou zijn. In de ‘Kerk van Johnnes de doper’ zou zijn onthoofde schedel bewaard worden.
 • In het Isaël museum is een prachtige maquette te bezichten van het Jeruzalem uit Jezus Zijn dagen. We krijgen zo een goed beeld, hoe de stad, waar we al dagen mogen verblijven er toen moet hebben uitgezien. Ook vinden we in dit unieke museum de bekende ‘Dode-zee rollen’, dé archeologische vondst van de vorige eeuw. Op onze terugreis naar het hotel maken we nog een stop bij de Bronzen Menorah van de Knesset.
 • We dineren en overnachten in hotel Royal, Jeruzalem.
Jaffa, Tel Aviv
 • Op onze laatste dag vertrekken wij naar de heuvels rondom Jeruzalem, daar ligt een o.a. het dorpje Abu Gosh. Abu Gosh is niet alleen bekend vanwege zijn prachtige kerken maar ook vanwege haar vele Hummus fabriekjes en restaurants. Hier zullen we een bezoek brengen aan het Saxum bezoekerscentrum. In dit multimediacentrum krijgt u door middel van een uitgebreide audiovisuele en interactieve presentatie, inzicht over het leven van De Heere Jezus en het Heilig Land.
 • Vandaag nemen we afscheid van Israël en afscheid van Jeruzalem. Dit doen we door o.a. door onze wandelschoenen nog één keer aan te trekken en net als de Emmaüsgangers een deel van de route van Jeruzalem naar Emmaüs te lopen. Eenmaal in Emmaüs aangekomen bezichtigen we de opgravingen van Emmaüs Nicopolis. Hier zijn de ogen van de Emmaüsgangers opengegaan voor wie hun medereiziger werkelijk was. Wij staan ook met elkaar stil bij de vraag of wij al mogen zien wie Jezus werkelijk is.
 • Onze laatste bestemming in het land van de Bijbel is het vliegveld Ben Gurion, waar we de rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam nemen. Om vervolgens per touringcar de reis voort te zetten naar Urk.
 • We hopen met elkaar terug te kijken op een prachtige gezegende reis door Israël en door de Bijbel heen. We hopen dat we veel meer bagage op de terugreis bij ons hebben dan op de heenreis maar dan hebben we het hier wel over geestelijk bagage.
Bekijk alle dagen (11)

Reisdetails

 • Vertrek: Nederland
 • Data: 04/03/2024 - 14/03/2024
 • 10 dagen vervoer in comfortabele touringcar (niet op zondag)
 • 9 hotelovernachtingen incl. ontbijt en diner
 • Transfer vanuit Urk naar Schiphol
 • Transfer vanuit Schiphol naar Urk
 • Nederlandssprekende Gids: Daphne Unterschlag gedurende de gehele reis met uitzondering van zondag
 • Pet, landkaart en programma in pocketformaat
 • Koffergelden
 • Tip voor chauffeur en gids
 • Administratiekosten € 30,00
 • Bijdrage stichting Garantiefonds € 7,50
 • Calamiteitenfonds € 2,50
 • Annulerings- en reisverzekering
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • PCR-test indien nodig
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eenpersoonstoeslag € 730,00 of kamer op indeling € 20,00
 • Eventuele bijdragen voor sprekers/lezingen en giften

Gemeentereis Israël Gereformeerde Kerk Urk

€ 2.297

04/03/2024 - 14/03/2024

Boek deze reis

Let op: uw paspoort dient minimaal 6 maanden na terugkomst uit Israël nog geldig te zijn.

Op deze reis zijn de algemene voorwaarden van Israël Idoed Reizen van toepassing.
Wijzigingen voorbehouden.

Accommodaties

Wij verblijven in goede middenklasse hotels. Alle kamers beschikken over bad/douche en toilet.

Israël Idoed Reizen staat voor kwaliteit en veiligheid. Om dit te realiseren zijn wij aangesloten bij verschillende garantievoorzieningen, waaronder de ANVR, de GGTO, het Calamiteitenfonds en AON.

 

Voor alle informatie over onze voorwaarden en zekerheden die u bij ons krijgt, klik hier.

 

Ga veilig en voorbereid op vakantie! U kunt bij ons boeken met zekerheid.

 

Voor alle informatie over onze reisvoorwaarden en meer, klik hier.

 

 • Ervaren reisleiding
 • Bijzondere excursies
 • Beste prijsgarantie
 • Duurzaam reizen

Wilt u meer informatie over onze meerwaarde, klik hier.

Wilt u meer informatie over onze reisleiders, klik hier.

Heeft u een vraag over deze reis?

Neem dan contact met ons op via:

0314 - 363280 06 - 388 21 348

Deuteronomium 8:7-8

“Want de Heere uw God, brengt u in een goed land, een land met waterbeken, bronnen en diepe wateren die ontspringen in het dal en op het gebergte; een land met tarwe en gerst, wijnstokken, vijgenbomen en granaatappels; een land met olierijke olijfbomen en honing.”