Loofhuttenfeest

Het Loofhuttenfeest is een joods feest dat zeven dagen duurt. De Hebreeuwse naam van het Loofhuttenfeest is Sukkot. Tijdens dit feest wordt het 40-jarige omzwerven van de joden in de woestijn herdacht. Zij woonden toen in hutten die gemaakt waren van palmbladeren. Tijdens het Loofhuttenfeest bouwen veel Joodse familie volgens de traditie zelf een hut na zoals beschreven staat in het Oude Testament (in het boek Leviticus hoofdstuk 23 vanaf vers 33 t/m 44).

Loofhuttenfeest

In 2020 vindt het Loofhuttenfeest plaats van 3 tot en met 11 oktober 2020. Op de eerste dag wordt er niet gewerkt, maar staat het samenzijn met familie en vrienden centraal. Het Loofhuttenfeest is het derde feest van de drie jaarlijkse pelgrim feesten die gevierd dient te worden zoals omschreven staat in de Bijbel. Tijdens het feest wordt ook het binnenhalen van de oogst gevierd. Andere volken kunnen samen met het Joodse volk God komen aanbidden in Jeruzalem.

Het feest  meemaken

Het is zeer speciaal om het Loofhuttenfeest mee te maken. Laat deze kans niet schieten: boek nu een reis met Israel Idoed Reizen en u bent er in 2020 bij! De reis duurt 11 dagen en wordt gecombineerd met de Jeruzalemmars. U krijgt contact met de plaatselijke bevolking en ervaart zelf hoe het is om in een loofhut te zitten. Ook loopt u mee in de Mars van Jeruzalem om het volk van Israël te bemoedigen. De eerste dagen overnacht u in een Kibbutz. In Jeruzalem overnacht u in een hotel.

Boek deze reis

Alternatieve reis

Wilt u nog langer weg, dan is Loofhuttenfeest met Yom Kippur (ook wel bekend als Jom Kipoer) de juiste keuze voor u. U vertrekt 26 september en keert 10 oktober terug. Yom Kippur is de heiligste dag op de joodse kalender: het is de Dag van de Vergevingen / Grote Verzoendag, de belangrijkste joodse feestdag. Tijdens deze dag wordt er stilgestaan bij de eigen en gezamenlijke zonden. God beslist op deze dag over het lot van de mensen in het komende jaar.

Boek deze reis

U heeft bij al onze reizen de mogelijkheid om langer te blijven. Wij kunnen u hierin ondersteunen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.