Wat is jouw band met Israël?

Mijn/onze eerste reis naar Israël was in 2007. Onder leiding van een gids zijn we in een kleine groep door heel Israël getrokken.

Toen is de liefde voor Gods bijzondere band met het land en zijn volk ontstaan. In psalm 105 lees je over het verbond dat God met Israël voor eeuwig heeft gesloten. Vanuit Israël wil God tot een zegen zijn voor alle volken op de aarde.

Wat vind je leuk aan het zijn van reisleider?

Ik vind het fijn om christelijke reizen te begeleiden, omdat je dezelfde waarden hebt als de deelnemers. Je kunt op een fijne manier met anderen genieten van Gods schepping. Daarnaast vind ik de sociale contacten erg waardevol. Ik geniet ervan als ik de deelnemers zie genieten. Daar doe je het voor!

Sinds mijn eerste reis, heb ik al aardig wat reizen mogen begeleiden. Wat mij vooral van deze reizen bijblijft, zijn de fijne en goede contacten die je hebt met de deelnemers. Onderweg, tijdens de maaltijden en als je ‘s avonds bij elkaar zit.

Wat maakt de reizen van Israël Idoed bijzonder?

Behalve de toeristische hoogtepunten van het land kom je ook op andere plaatsen die je een verdieping geven in je zicht op het Beloofde land. Je komt op plaatsen die je nog meer in contact brengt met de mensen en het land. Je geloofsleven wordt erdoor verrijkt. Idoed heeft een diversiteit aan reizen, dus voor ieder, jong en/of oud, is er wel  wat bij. 

Wat wil je de reizigers vooral meegeven?

Een reis naar Israël is niet zomaar een vakantie. Het is meer een ontdekkingsreis, waarbij de Bijbel nog meer voor je gaat leven. Zo’n reis vraagt  een goede voorbereiding, zodat je kunt genieten tijdens de reis zelf.  Neem je Bijbel mee en een opschrijfboekje, zodat je een verslag van elke dag kunt maken. Een reis naar Israël is als psalm 122: Een pelgrimstocht.

 

Reisleider: Gijs Verhoeks