Gekwalificeerde gidsen

De gidsen van Israël Idoed zijn bevlogen professionals met veel kennis van het Beloofde Land. Al onze gidsen zijn Nederlandssprekend, hebben een Joodse achtergrond en gedegen kennis van het christelijk geloof. Daarnaast zijn zij stuk voor stuk geschoold en erkend door het Israëlische ministerie van Toerisme. Dankzij bijscholing blijven zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, ook op veiligheidsgebied. Zo komen onze reizigers niets tekort!

Wat is jouw band met Israël?

Israël is een fascinerend land, een land van verscheidenheid. Ik voel me gezegend dat ik al dertig jaar in dit prachtige, speciale land mag wonen. Ik voel me bevoorrecht dat ik als Nederlandstalige gids mijn liefde voor ons land mag delen met de reizigers die bij mij in de bus stappen.

Wat vind je leuk aan het zijn van gids? 

Ik gids met passie en enthousiasme. Samen met toeristen door het land trekken, hen al het moois wat het land te bieden heeft te laten zien, hen rond te leiden, verhalen te vertellen, ervaringen en indrukken op te laten doen om op die manier ervoor te zorgen dat zij een belevenis zullen ervaren die onvergetelijk zal zijn, geeft mij een enorme voldoening.

Wat moet je nou echt zien in Israël?

Een reis van Noord naar Zuid is een aanrader met als hoogtepunt natuurlijk een bezoek aan Jeruzalem.

Wat maakt de reizen van Israël Idoed bijzonder?

Tijdens een rondreis door Israël komt de Bijbel tot leven. In het Heilige Land kom je namelijk op religieuze plekken die beschreven staan in de Bijbel, in het Oude- en het Nieuwe Testament. Een bezoek aan Israël biedt de mogelijkheid de kennis van de bijbelse geschiedenis te verdiepen, de vele archeologische opgravingen te bezoeken en ontmoetingen te hebben met mensen die er wonen.

Wat wil je de reizigers vooral meegeven?

Dat Israël in zoveel opzichten een uniek en bijzonder land is. Een land waar het oude met het nieuwe samenkomt, verleden, heden en toekomst. Mijn doel is om de reizigers naar huis te sturen met een onvergetelijke herinnering aan hun Israël reis, met liefde voor ons land en ons volk. En natuurlijk in de hoop dat ze ooit terug zullen komen en wij elkaar nog eens zullen ontmoeten!

Gids: Daphne Unterschlag