Wat is jouw band met Israël?

Israel is het beloofde land. Het is een zegen om telkens terug te mogen keren naar de oorsprong van de bijbel en alle verhalen uit de bijbel opnieuw te beleven. Na elke reis kom ik meer geïnspireerd terug. Door het land, maar ook de vele contacten met de gasten die meereizen.

Wat vind je leuk aan het zijn van reisleider?

Mensen de reis van hun leven laten maken en zorgen dat ze een gastvrij gevoel hebben. Zorgen dat de groep het naar zijn zin heeft of mensen nu alleen of als gezin reizen. Het is daarom altijd leuk om te zien dat vaste plaatsen in de bus langzaam ingeruild worden om nader met elkaar kennis te maken en ervaringen te delen. En lekker zingen met elkaar:).

 

Wat maakt de reizen van Israël Idoed bijzonder?

Je loopt in Israel in de voetsporen van Jezus. Je merkt aan alles waar je komt dat de bijbel op waarheid berust. Je ontmoet mensen van vele geloven en leert zo breder te kijken. Een hoogtepunt blijft natuurlijk het opgaan naar Jeruzalem en samen de komst van de sabbat te vieren.

 

Wat wil je de reizigers vooral meegeven?

Rust van tevoren goed uit! je ziet veel, ervaart veel en je geniet nog  jarenlang na van deze reis. Wat ik zelf ook mooi vindt is dat je na de reis de bijbel weer met andere ogen leest en preken met andere oren hoort. Je hebt het nu zelf gezien en geroken en ervaren. Dat geeft een heel nieuwe kijk mee aan bekende verhalen.

 

Reisleider: Dick Oosthoek.