Wat is jouw band met Israël?

Israël is een land dat niet maar zo een vakantieland is, maar een land dat blijft trekken door de geschiedenis die hier ligt van God met het volk waarmee Hij een verbond had gesloten. De basis van ons geloof ligt bij het Joodse volk. Al vele malen in dit bijzondere land geweest dat de Bijbel tot leven laat komen.

Wat vind je leuk aan het zijn van reisleider?

Elke reis is weer anders. Het is geweldig om met een groep op te trekken, ervaringen te delen en samen te genieten van Gods schepping en Zijn goedheid. Het is een uitdaging en een voorrecht mee te kunnen werken aan een onvergetelijke ontdekkingstocht.

Wat maakt de reizen van Israël Idoed bijzonder?

Mijn veel gebruikte uitspraak is: “het gaat me niet om veel oude stenen bekijken” Tijdens de reizen staat juist het ontdekken van het leven in Israël in de Bijbelse tijd en nu centraal. Ontmoetingen zijn van grote waarde voor iedereen.

Wat wil je de reizigers vooral meegeven?

Ontdekken dat Gods beloften toen en nu hun grote betekenis hebben. God gaat door Jezus Christus, Zijn Zoon door met Zijn werk. Na de ervaringen in Israël lees je de Bijbel anders. “De geschiedenissen in zwart-wit in de Bijbel hebben kleur gekregen”.

 

Reisleider: Aalt van de Mheen