Wandelreis van 18 tot 27 maart, 2019

In maart ben ik met twee vriendinnen met de wandelreis mee geweest. We hebben ontzettend genoten en ons verwonderd over alle mooie dingen die we hebben gezien. Het meest van al wat me geraakt heeft is, dat toen we in de bus zaten op Ben Goerion, onze reis gestart werd met het lezen van een stukje uit de Bijbel, waarvan de boodschap was om niet te letten op de uiterlijke dingen van elkaar, maar dat God het hart aanziet en dat wij ook daar naar mogen kijken.

Ik vond het heel kostbaar dat we zo onze reis mochten beginnen. We hadden al eerder een brief gehad waarin er een appel op ons gedaan werd om elkaar te helpen tijdens de reis, en dat er niemand eenzaam zou zijn. Dat heeft mede de toon gezet voor de sfeer in de groep. Behalve alle mooie dingen die we hebben gezien, heeft ook dit bijgedragen tot een onvergetelijke vakantie.

Toen we in Jeruzalem waren werden we uitgenodigd om mee te gaan naar een lezing van een Rabbijn. Hij ziet het als zijn missie om verbinding te leggen tussen het Jodendom en het Christendom. Het was verrassend wat hij vertelde. Het richtte ons op God en Zijn plan. Dit richtte ons op de toekomst. Het was een verrassing om mee te maken, en gaf een meerwaarde aan de reis.

Ook het bezoek bij Yad laKasjiesj, het instituut waar oudere, eenzame immigranten komen om te werken, waardoor ze een zinvolle invulling van de dag hebben, zodat ze uit hun eenzaamheid getrokken worden, was een waardevolle ervaring.

Tot slot, je boekt een reis, je stort je er in, maar dat je achteraf kan zeggen dat God inhoud aan de reis heeft gegeven, dat vind ik toch heel kostbaar.

Elisabeth Heermans

Wilt u ook mee op wandelreis? Kijk hier voor meer informatie. Interesse in een van onze voorjaarsreizen? Bekijk het reisaanbod.