We hadden het verlangen om eens met onze kinderen naar Israel te gaan. We waren zelf nog nooit in Israel geweest en we wilden dit graag samen met onze kinderen ooit gaan beleven. We wilden hun deze ervaring nog meegeven in hun opvoeding. Samen wandelen in het land waar Jezus gewandeld heeft, samen ervaren waar de bijbelse geschiedenis heeft plaatsgevonden. Samen genieten van Gods liefde en nabijheid.
Maar welke reis zou daarvoor geschikt zijn? Het moet natuurlijk vooral niet saai zijn voor onze jeugd van 15 en 17 jaar..
Ons oog viel op de reis Woord en beweging van Idoed reizen. Het telefonisch contact rond aanmelding verliep erg prettig. Het voelde goed dat we deze organisatie en dit type reis hadden gevonden. En ja.. Het is een zeer goede keus gebleken! Deze reis is uitermate geschikt voor gezinnen met jeugd. Wij hebben alle vier enorm genoten! De reis had veel verschillende elementen in zich, de afwisseling maakte het echt een top vakantie voor zowel jong als oud..
We hebben onze groepsgenoten pas bij vertrek op Schiphol ontmoet. Dat was wel spannend, de gemiddelde leeftijd lag hoger dan aanvankelijk door ons verwacht. Wat een diversiteit en tegelijkertijd is er een eenheid, een gezamenlijk verlangen om Israel te zien en het land te ervaren, te proeven en te genieten.
We hebben een bijzondere tijd gehad. Onze liefde voor Gods volk is gegroeid. De schoonheid van het land en de rijke historie waren boven elke verwachting.
Nu we twee weken thuis zijn, zitten we nog op een soort roze wolk. Het lezen van Gods woord heeft een extra dimensie gekregen.. We zijn enorm dankbaar dat we met Idoed naar Israel konden gaan. Het voelde veilig en vertrouwd. We hebben heel veel gezien en gehoord. Genoeg om over na te denken en te gaan herkauwen.
Marjan en Jo, bedankt voor de goede organisatie en jullie passie. Ook nogmaals dank aan onze chauffeur en gids Krina. We wensen jullie allen Gods zegen in jullie bedienin

Lelystad: Jiska & Jared, Hendry & Tirza