Een fantastische tijd gehad in Israël, geestelijk diepgaand en in aanraking komend met de Joodse bevolking ter plaatse. Cultureel gezien van hoog niveau. We kwamen op plekken waar een andere reisorganisatie niet (durft) te komen. Voorbeelden hiervan zijn Shiloh, waar de ark heeft gestaan. Betel waar Jakob streed met G’d.
We hadden een ontmoeting met de burgemeester van Emanuel. Emanuel is een orthodox Joodse nederzetting en omringt door dorpjes waar Palestijnen wonen. Ook hebben we een fabriek van Emanuel bezocht waar 99% Palestijnen werken. Tevens brachten we een bezoek aan cfoic hartland. Het centrum voor christenvrienden van Israëlische nederzettingen.
Bij Alfee Menashe hadden we een mooi uitzicht over Tel Aviv, Haifa en Netanya, dit is een zeer strategisch punt voor Israël omdat men vanaf hier Israël de zee in wilde drijven.
Aandacht bestedend aan de armsten van Israël door Hineni en Lifeline for The Oldest te bezoeken. Ook het culturele aspect kwam aan bod door het FOZ-museum te bezoeken en een ondergrondse winery Psagot uit de tijd van Abraham, gelegen in een settlement net buiten Jeruzalem.
Volgens ons is Israël Idoedreizen een topper onder de reisorganisaties en ze brengen je in contact met alle lagen van de bevolking in Israël en van harte aan te bevelen.

Westland: Koos en Wilma