Altijd al naar het Beloofde Land willen afreizen? Nu is Israël dankzij Israël Idoed Reizen dichterbij dan ooit. “Je hebt normale reizen, en je hebt de reizen van Idoed”, zegt Ton Holleman, die meeging op een Verdiepingsreis. Een reis die verdieping aan zijn leven gaf.

Israël Idoed Reizen biedt unieke rondreizen voor jong en oud: van Bemoedigingsreis tot Profetische Reis. Gedurende een rondreis worden alle plaatsen bezocht die in Gods Woord van belang zijn. Ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Historisch gezien is het land prachtig, maar de natuur is onovertroffen met veel variatie in landschappen. Er wordt gereisd langs hooggebergte en door woestijn. Voor elk is er wat wils. De rondreizen van Idoed hebben wel allemaal één overeenkomst: deelnemers keren verrijkt van kennis en geest terug naar huis, met een hart vol vreugde en heimwee.

Liefde van God

Het doel van Israël Idoed Reizen is om een verbinding te leggen met het land en het volk. Holleman vertelt hoe hij dat ervoer: “De liefde van God voor Zijn volk is in alles merkbaar en ben ik nog dieper gaan voelen.” Volgens hem vormt het volk Israël samen met de christenen overal ter wereld in Gods ogen één geheel: “Wij zijn als jonge takjes geënt op de olijfboom van Israël.” Hij is erg enthousiast over de gids van Idoed die hen rondleidde op hun reis. “Hij wist zo ontzettend veel. Zowel van de geschiedenis van het Romeinse Rijk in relatie tot Israël als de bijbelse geschiedenis. Het was op cultureel vlak en op geloofsgebied een ware verdiepingsreis.” Holleman is ervan overtuigd dat hij binnen vijf jaar nog eens met Idoed naar Israël zal afreizen.

 Aangeraakt door de Heilige Geest

Peter Bloem, die meeging op Bemoedigingsreis, wist zich meermaals aangeraakt door de Heilige Geest. “Zo waren we bij het Tempelinstituut. Daar maken ze voorbereidingen voor de nieuwe tempel. Ook wordt het heilige der heiligen daar nagebootst. Dat was de plek waar God mij echt aanraakte. Waar ik besefte: het gordijn is echt gescheurd. We mogen gewoon zomaar bij Hem binnenkomen.” De reis zelf kan hij dan ook in één emotie samenvatten: vreugde.

 Hartverwarmend

“Wie naar Israël geweest is, wil terugkomen”, zegt Monique Baron. Ook zij maakte de Bemoedigingsreis en vond het hartverwarmend zoals zij werden ontvangen door Gods volk. Ook bij Yad Vashem, het Holocaust-herdenkingscentrum. “Dan zie je wat wij als christenen allemaal hebben gedaan, en dat de Joden ons desondanks zo met open armen verwelkomen. Ik voelde mij echt beschaamd. Ze zijn zo open en willen graag het gesprek aangaan.” Het hoogtepunt van de reis was voor haar om te lopen waar Jezus heeft gelopen. Een emotionele ervaring. “Het voelde als heimwee naar het Beloofde Land.”

Marinus Schroevers, die meeging op Verdiepingsreis, heeft een advies voor iedereen die echt kennis wil maken met Israël: “Ga mee met Israël Idoed Reizen! Alleen dan leer je de historie, cultuur en mensen echt goed kennen. Bovenal krijg je meer kennis van God en zie je dat wij als ‘heidenen’ geënt kunnen worden op de stam van ISRAËL.”