Bezienswaardigheden in Israël: Timna Park

Bezienswaardigheden in Israël: Timna Park
Israël kent een schat aan historische en unieke bezienswaardigheden. Van archeologische vondsten tot adembenemende natuurgebieden, indrukwekkende musea en gedenktekens. Op rondreis naar Israël bezoeken we naast de absolute hoogtepunten ook minder bekende plaatsen. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij de mooiste bezienswaardigheden in Israël ontdekt en deze delen wij graag met u. Mee op reis naar Israël? Bekijk onze rondreizen.
Zuidelijke puntje van Israël
Timna Park ligt ongeveer 25 kilometer ten noorden van Eilat in de Negevwoestijn. Het is een van de grootste bezienswaardigheden in het zuiden van Israël en het is populair onder zowel toeristen als Israëli’s. Het park is gelegen in een prachtig majestueuze woestijnomgeving en het kent een grote diversiteit aan natuurverschijnselen.
Solomons pijlers
Een voorbeeld daarvan zijn Solomons pijlers, torenhoge zuilen van zandsteen. Perfect gevormd, zelfs zo perfect gevormd dat je misschien niet gelooft dat ze het werk van de natuur zijn. Toch is het echt zo: de pijlers zijn het resultaat van stroken vulkanische magma die bevroren is in de kliffen. Naast Solomons pijlers zijn er in Timna Park ook andere prachtige bezienswaardigheden te vinden, zoals eeuwenoude kopermijnen, een model van de tabernakel en indrukwekkende rotsbogen. Het park is zonder twijfel een bezoek waard!
Het Timna Park bezoeken? Ga mee op de rondreis van Eilat naar Jeruzalem!