Bezienswaardigheden in Israël: Meer van Galilea

Bezienswaardigheden in Israël: Meer van Galilea

Israël kent een schat aan historische en unieke bezienswaardigheden. Van archeologische vondsten tot adembenemende natuurgebieden, indrukwekkende musea en gedenktekens. Op rondreis naar Israël bezoeken we naast de absolute hoogtepunten ook minder bekende plaatsen. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij de mooiste bezienswaardigheden in Israël ontdekt en deze delen wij graag met u. Mee op reis naar Israël? Bekijk onze Israëlreizen.

Het meer van Galilea en zijn functie voor Israël

Het meer van Galilea is een groot meer in het noorden van Israël. Het meer heeft een oppervlakte van ongeveer 165 kmen is met 212 meter onder zeespiegel, het laagst gelegen zoetwatermeer in de wereld. Het meer kent een maximale diepte van 43 meter. De rivier de Jordaan stroomt door het Meer van Galilea en mondt uiteindelijk uit in de Dode Zee.

Het meer van Galilea wordt ook gebruikt als zoetwaterreservoir. Het meer is dan ook de grootste bron voor drinkwater in Israël en ook wordt het water gebruikt voor irrigatie van landbouwgrond.

Stormen op het meer

Op het meer van Galilea vinden regelmatig stormen plaats. Dit komt doordat er een tempratuurverschil is tussen de oevers van het meer en de omliggende bergen. Als de wind gaat opsteken in de bergen en dan vervolgens op het meer valt, kunnen er stormen ontstaan op het meer. Als de wind stil ligt, is het meer rustig en is het prachtig om te zien. Dit kun je het best beleven met een boottocht over het meer. Hierbij zie je de schoonheid van het meer en de schitterde omgeving van het meer meemaken.

Bijbelse verhalen

Op en rondom het meer van Galilea spelen zich meerdere Bijbelse verhalen. Bekende Bijbelse verhalen op en rondom het meer zijn: de Vermenigvuldiging van de broden, de wandeling van de Messias over het water en de Messias stilt de storm. Dit komt doordat de Messias een groot deel van leven gewoond heeft aan het meer. De Messias woonde in de nederzetting Kapernaüm. Ook een aantal van zijn discipelen woonden daar. Deze discipelen waren vissers op het meer. In Kapernaüm zijn veel ruïnes uit die tijd te bezichtigen.

Ook een bezoek brengen aan het meer van Galilea en genieten van een prachtige boottocht? Bekijk dan onze Israëlreizen!