Bezienswaardigheden in Israël: Ein Avdat

Bezienswaardigheden in Israël: Ein Avdat
Israël kent een schat aan historische en unieke bezienswaardigheden. Van archeologische vondsten tot adembenemende natuurgebieden, indrukwekkende musea en gedenktekens. Op rondreis naar Israël bezoeken we naast de absolute hoogtepunten ook minder bekende plaatsen. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij de mooiste bezienswaardigheden in Israël ontdekt en deze delen wij graag met u. Mee op reis naar Israël? Bekijk onze rondreizen.
Ein Avdat en haar geschiedenis
Ein Avdat is een gigantische rotskloof in het hart van de Negev woestijn in Israël. De plek dankt haar naam aan het Hebreeuwse woordje ‘Ein’, dat staat voor waterbron, vanwege de talrijke bronnen die uitmonden in Ein Avdat. ‘Avdat’ verwijst naar de nabijgelegen gelijknamige stad, die in de 7e eeuw verwoest is door een aardbeving.
Ongeveer 300 jaar BCE was Ein Avdat een bekende rustplaats op de drukke handelsroute tussen Egypte en India, waar koopmannen neerstreken tijdens hun lange reis. Archeologische vondsten laten zien dat Ein Avdat in een later tijdperk de woonplaats van Nabateeërs en katholieke monniken was. De gevonden vuurstenen werden gebruikt om gereedschap te maken, zoals speerpunten en pijlen. Vandaag de dag vinden diverse diersoorten een aangename woonplaats in Ein Avdat. Wie geluk heeft komt onderweg steenbokken en adelaars tegen!
Ontdek de woestijn op rondreis Israël
Niet ver van Ein Avdat ligt de bekende kibboets Sde Boker. Nadat de kibboets is opgericht in 1952 werd er een wandelroute aangelegd bij Ein Avdat. Tegenwoordig is Ein Avdat een van Israëls bekendste nationale parken en dat is niet zonder reden. Een wandeling maken door Ein Avdat is een geweldige ervaring! Met haar indrukwekkende hoge rotswanden en het spiegelende water is Ein Avdat een prachtige oase. Tijdens een rondreis naar Israël krijgt u de kans om Ein Avdat te ontdekken. Ons startpunt ligt onderaan de kloof, vanwaar we het water volgen naar boven. Het schitterende uitzicht over de kloof en de omgeving maakt de flinke klim meer dan waard!
Ook op avontuur door Ein Avdat? Bekijk dan onze Israëlreizen!