Bezienswaardigheden in Israël: de berg Bental

Bezienswaardigheden in Israël: Mount Bental

Israël kent een schat aan historische en unieke bezienswaardigheden. Van archeologische vondsten tot adembenemende natuurgebieden, indrukwekkende musea en gedenktekens. Op rondreis naar Israël bezoeken we naast de absolute hoogtepunten ook minder bekende plaatsen. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij de mooiste bezienswaardigheden in Israël ontdekt en deze delen wij graag met u. Mee op reis naar Israël? Bekijk onze rondreizen.

Bental bezoeken op Israëlreis

De berg Bental is een van de bekende bezienswaardigheden in Israël, vanwege de recente geschiedenis van deze plek. De slapende vulkaan is maar liefst 1171 meter hoog en is daardoor van grote afstand te herkennen op de vlakke Golanhoogten. Vanaf de top heb je panoramisch uitzicht op de groenrijke omgeving en buurland Syrië. Bij helder zicht kun je zelfs de besneeuwde toppen van het Hermongebergte zien, een prachtig plaatje!

Yom Kippur oorlog

Gelegen op de Golanhoogvlakte aan de grens met Syrië heeft de berg Bental een belangrijke strategische ligging. De geschiedenis voert terug naar 1948, het jaar waarin Israël werd aangevallen door de omringende Arabische landen. De Golanhoogvlakte werd door Syrië ingenomen en de berg Bental werd een militaire vesting. In de Zesdaagse Oorlog in 1967 werd Israël opnieuw aangevallen door Syrië, Jordanië en Egypte. Israël vocht terug en verdreef Syrië uit de Golan. De berg Bental werd een belangrijk strategisch punt van waaruit Israël zicht had op de hele omgeving. Een aantal jaar later, tijdens de Yom Kippur oorlog in 1973, vond bij de berg Bental een van Israëls grootste tankslagen plaats. Door deze tragische geschiedenis draagt het dal aan de voet van de berg nu de naam ‘Dal van Tranen’.

Ook een bezoek brengen aan de berg Bental en de oude bunkers op de top bezichtigen? Bekijk onze rondreizen naar Israël!