Bezienswaardigheden in Israël: Caesarea

Opgravingen Caeserea

Israël kent een schat aan historische en unieke bezienswaardigheden. Van archeologische vondsten tot adembenemende natuurgebieden, indrukwekkende musea en gedenktekens. Op rondreis naar Israël bezoeken we naast de absolute hoogtepunten ook minder bekende plaatsen. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij de mooiste bezienswaardigheden in Israël ontdekt en deze delen wij graag met jou. Met vandaag: het archeologische park en dorp van Caeserea! Wil je mee op reis naar Israël? Bekijk dan onze Israëlreizen!

 

De geschiedenis van Caesarea

Caesarea is een dorp en een archeologisch park in Israël, gelegen in het district van Haifa. De plaats ligt aan de Middellandse Zee. Bij Caesarea worden al jarenlang oude opgravingen gedaan.
In de Romeinse tijd werd de stad Caesarea door koning Herodes helemaal uitgebreid en verfraaid. Dit gebeurde tussen 20 en 10 v.Chr. Er werd destijds ook de grootste haven aangelegd bij Caesarea. De andere grote bijdrage van Herodes aan Caesarea was het enorme theater dat hij er liet bouwen. Naast het theater bouwde Herodes ook een hippodroom om wagen- en paardenrennen te organiseren voor het vermaak van de mensen.

Caeserea in de tegenwoordige tijd

Veel van de gebouwen die vroeger in Caesarea zijn gebouwd door koning Herodes zijn tegenwoordig als oude ruïnes te aanschouwen. De grote haven die koning Herodes er liet bouwen is helaas alleen te zien voor duikers, aangezien deze onder water ligt. Ook is Caesarea tegenwoordig naast een archeologisch belangrijke plaats ook een moderne badplaats waar toeristen kunnen zeilen, duiken en zich met watersport kunnen vermaken. Tegenwoordig worden in de zomer in het amfitheater diverse concerten georganiseerd. Daarnaast is een andere bekende bezienswaardigheid in Caeserea de oude stad. Deze beschikt over verschillende winkels en restaurants, waarvan de nieuwe stad een luxe wijk is met eveneens luxe villa’s gelegen vlakbij de mooie Caeserea Aqueduct Beach. Dit is een van de prachtigste stranden in Israël.

Caeserea National Park

In Caeserea National Park is er ook een bijzonder onderwatermuseum. Dit is het enige onderwatermuseum in de wereld die de mogelijkheid biedt om door de historische onderwaterruïnes van Caeserea te duiken. Je kunt een rondleiding krijgen door dit onderwatermuseum, waarvoor je contact dient op te nemen met de Caeserea Dive Club. Verder is er nog een unieke plek in Caeserea, genaamd het ‘Ralli Museum’, wat een van de vijf musea ter wereld is die is gesticht door Harry Recanati. Dit was een Joodse bankier en weldoener met een grote interesse in kunst. Met name kunst van Latijns-Amerikaanse bodem. Deze vijf musea zijn te vinden in Punta del Este (Uruguay), Santiago (Chili), Marbella (Spanje) en de laatste maar liefst twee musea in Caeserea (Israël). De laatste twee musea richten zich overigens op de Latijns-Amerikaanse en Sefardische Joodse kunst. Niet ver van de kunstmusea ligt de eerste full-size golfbaan in Israël; de Caesera Golf Club. Deze is ontworpen en gerenoveerd door Pete Dye, een bekende ontwerper.

Daarbij zijn er in dit gebied ook veel restaurants te vinden, die bovenal vers voedsel en zeevruchten aanbieden. Je hebt hier geweldige uitzichten op de Middellandse Zee. Caeserea heeft sowieso een onderscheidende aantrekkelijkheid in de middagen en avonden in de zomer, met name om de zonsondergangen. Ten slotte is het ook een uitermate geschikte plek om gewoon lekker te genieten van een culinaire maaltijd aan zee. Een absolute must-see dus op je reis gaat naar Israël!

Ook een bezoek brengen aan Caesarea? Bekijk dan onze rondreizen.